De Praktijk

Bij dierenartsenpraktijk Vivadier worden gezelschapsdieren behandeld. Meestal gebeurt dit op de praktijk maar ook thuisvisites bij de dieren zijn mogelijk.

Wachtkamer: de hond kan lekker op het hondenkussen wachten, de kat op de stoel, neem een leuk blad om te lezen en neem dat gerust mee naar huis als je het nog niet uit hebt. Duurt het wachten langer dan verwacht? Dan wordt er koffie of thee gebracht!
Balie: voor alle info en inschrijvingen kun je hier terecht, maar ook om even dier te laten zien, bij te kletsen en medicijnen of voer te halen. Soms zie je achter de balie een patiënt die extra aandacht nodig heeft.
Spreekkamer 1 en 2: hier vinden de meeste onderzoeken en behandelingen plaats en worden er nagels geknipt, conditiescores gedaan en advies gegeven.
Kantine: voor onze lunch, drankjes en werkoverleg.
Voorbereidingsruimte: hier brengen we dieren onder narcose en scheren we ze voordat ze naar de operatiekamer gaan.

Operatiekamer: hier vinden operaties plaats onder narcose met hartbewaking en beademingsapparatuur.
Laboratorium: urine wordt onderzocht, bloed wordt klaargemaakt voor onderzoek, ontlasting wordt bekeken, huidafkrabsels worden onder de microscoop gelegd.
Tandenruimte: bang voor de tandarts? Dat hoeft hier niet, met een klein roesje of een wat grotere verdoving kunnen we tanden polijsten, boren, kiezen trekken en zorgen dat alle dieren pijnvrij kunnen eten met een stralend gebit.
Rontgenkamer: rontgenfoto’s maken we hier, vaak van gebroken pootjes na een ongeval maar ook om blaasstenen te vinden of vreemde voorwerpen die honden soms opeten. (satéprikkers, batterijen, stenen, kastanjes enzovoort)
Kantoor: om rustig administratie te doen of nascholing te volgen is er een kantoor midden in het pand op 1,5 meter hoogte.